Koolielu

Toitlustamine



Õpilased saavad soovi korral hommikuputru 8.45 - 9.00 (Hommikupuder õpilastele tasuta).

Samal ajal võimalik juua ka PRIA piimatooteid.

Koolilõunat söövad  1.-5.klass kell 10.40, 6.-9.klass 11.45 (Koolilõuna kõigile õpilastele tasuta).

Koolieinet söövad õpilased 13.45. (Koolieine on 1.-4.klassi õpilastele tasuta. Alutaguse valla sissekirjutust mitteomavatele ja 5.-9.klassi õpilastele alates 01.10.2023 koolieine 0,80 €/toidukord). Koolieinet pakume lapsevanema avalduse alusel. Iga kuu lõpus edastab majandusjuhataja koolieine sööjate andmed raamatupidamisele ning arved saadetakse lapsevanemale e-posti. Koolieine tellimust saab tühistada hiljemalt eelmisel tööpäeval kella 12.00-ks, saates vastavasisulise e-kirja aadressile ljudmila.setikova@alutaguse.edu.ee või teatada sööklas kokale. Kui õpilane ei ole söömas käinud ja tellimust tühistanud, tuleb vastavate söögikordade eest ikkagi tasuda. 

Tasulise koolieine registreerib õpilane sööklas e-õpilaspiletiga.

Joogivesi on koolisööklas iga päev tasuta kättesaadav.

Täpsemat teavet toidu nimetuse või allergeene põhjustavate koostisosade kohta saab sööklas kokalt.

 

 

Menüü: 07. – 11. aprill 2025

Esmaspäev, 07.04.2025

Hommikusöök

Lõunasöök

Koolieine

 

Riisipuder maasikatega 200/15 g

Aurutatud tatar 200

Pelmeenid õuna ja kaneeliga, hapukoor 100/15 g

 

Piim (PRIA)

Hakklihakaste 50/50 g

Tee sidruniga  200 ml

 

Tee sidruniga 200 ml

Porgandisalat 20 g, värske kurk 20 g, kapsa-peedisalat 20 g, porgandikettad

 

 

 

Leib 40 g

 

 

 

Piim 150 g, maitsevesi

 

 

 

 

 

Teisipäev,

08.04.2025

Viieviljapuder moosiga 200/15 g

Kala-krevetisupp 250 g

Hakklihahautis nuudlitega 150 g

 

Tee sidruniga 200 ml

Mandariinitarretis vahukoorega 150/30 g

Sepik 15 g

 

 

Koolipuuvili ja – köögivili (PRIA) – lillkapsas, porgandikettad, puuvili

Mahlajook 200 ml

 

 

Keedetud muna, või 20/5 g, leib 40 g

 

 

 

Maitsevesi

 

 

 

 

 

Kolmapäev,

09.04.2025

Hirsipuder vaarikatega 200/15 g

Aurutatud riis 200 g

Omlett singi-juustuga 120 g

 

Piim (PRIA)

Ahjus küpsetatud broileri poolkoib 1 tk, juustukaste 50 g

Sepik 15 g

 

Tee sidruniga 200 ml

Värske tomat 20 g, kurgi-paprikasalat 20 g, porgandi-kõrvitsasalat 20 g, porgandikettad

Kohvijook 200 ml

 

 

Leib 40 g

 

 

 

Mahlajook 200 ml, maitsevesi

 

 

 

 

 

Neljapäev, 10.04.2025

Nisuhelbepuder  mustsõstraga 200/15 g

Kartuli-läätsesupp hapukoorega 250/10 g

Krabisalat 180 g

 

Tee sidruniga 200 ml

Kakao-kohupiimavaht maasikatega 120/15 g

Leib 15 g

 

 

Koolipuuvili ja – köögivili (PRIA) – värske tomat, puuvili, porgandikettad

Tee 200 ml

 

 

Sulatatud juust, või 20/5 g, leib 40 g

 

 

 

Maitsevesi

 

 

 

 

 

Reede,

11.04.2025

Mannapuder kirssidega 200/15 g

Hautatud kartul sealihaga 250 g

Viinerisaiake 1 tk

 

Tee sidruniga 200 ml

Värske paprika 20 g, värske tomat 20 g, värske kurk 20 g, porgandikettad

Morss 200 ml

 

 

Leib 40 g

 

 

 

Mahlajook 150 g, maitsevesi

 

Teavet toidus leiduvate allergeenide kohta saad kokalt.

Menüüs võib esineda muudatusi

Menüü: 21. – 25. aprill 2025

 

Esmaspäev, 21.04.2025

Hommikusöök

Lõunasöök

Koolieine

 

Riisipuder moosiga 200/15 g

Makaronid hakklihaga 250 g

Riivitud juust 15 g

Ahjukartul  180 g

 

Piim (PRIA)

Marineeritud peet 20 g, hiinakapsa-tomatisalat mungoa idudega 20 g, värske kurk 20 g, porgandikettad

Hapukoorekaste 30 g

 

Tee sidruniga 200 ml

Leib 40 g

Viiner 50 g

 

 

Joogijogurt 150 ml, maitsevesi

Mahlajook 200 ml

 

 

 

Leib 15 g

 

 

 

 

Teisipäev,

22.04.2025

 

Digipäev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolmapäev,

23.04.2025

Hirsipuder maasikatega 200/15 g

Aurutatud riis 200 g 

 

Teravilja piimatäidisega  padjakesed 80 g

 

Piim (PRIA)

Ahjus küpsetatud kalafilee 1 tk, külmkaste 50 g

Piim 150 ml

 

Tee sidruniga 200 ml

Tervisesalat hapukoorega 20 g, porgandisalat 20 g, värske paprika 20 g, porgandikettad

 

 

 

Leib 40 g

 

 

 

Mahlajook 200 ml, maitsevesi

 

 

 

 

 

Neljapäev, 24.04.2025

Maisimannapuder kirssidega 200/15 g

Hapukapsasupp  hapukoorega 250/10 g

Sepik makra-munaseguga 2,tk

 

Tee sidruniga 200 ml

Lihapirukas 75 g

Piparmünditee 200 ml

 

 

Koolipuuvili ja – köögivili (PRIA) – värske tomat, puuvili, porgandikettad

 

 

 

Juustuviilud, või 20/5 g, leib 40 g

 

 

 

Marjatee sidruniga 200 ml, maitsevesi

 

 

 

 

 

Reede,

25.04.2025

Kaera-riisipuder mustikatega 200/15 g

Ühepajatoit sealihaga 250 g

Õunakook 90 g

 

Tee sidruniga 200 ml

Värske paprika 20 g, juurviljasalat 20 g, värske tomat 20 g, porgandikettad

Tee 200 ml

 

 

Leib 40 g

 

 

 

Mahlajook 200 ml, maitsevesi

 

 

 

 

 

Teavet toidus leiduvate allergeenide kohta saad kokalt.

Menüüs võib esineda muudatusi.

Menüü: 28. aprill – 02. mai 2025

Esmaspäev,

Hommikusöök

Lõunasöök

Koolieine

28.04.2025

Mannapuder moosiga 200/15 g

Frikadellisupp 250 g

 

Omlett kartuliga 120 g

 

Piim (PRIA)

Kohupiimakreem 110 g

Sepik 15 g

 

Tee sidruniga 200 ml

Koolipuuvili ja – köögivili (PRIA) - tomat, porgandikettad, puuvili

Mahlajook 200 ml

 

 

Keedetud muna 20 g, või 5 g, leib 40 g

 

 

 

Maitsevesi

 

 

 

 

 

Teisipäev,

29.04.2025

 Neljaviljapuder  maasikatega 200/15 g

Aurutatud riis 200 g

Võileib singiga 30/30/30 g

 

Tee sidruniga 200 ml

Guljašš sealihaga 50/50 g

 

 

 

Sügisesalat 20 g, värske kurk 20 g, kaalikasalat hapukoorega 20 g, porgandikettad

Võisai juustuga 30/30/20 g

 

 

Leib 40 g

Värske kurk 20 g

 

 

Mahlajook 200 ml, maitsevesi

Tee sidruniga 200 ml

 

 

 

 

Kolmapäev,

30.04.2025

Riisipuder vaarikatega 200/15 g

Kalasupp hapukoorega 250/10 g

Vitamiinisalat 75 g

 

Piim (PRIA)

Puuviljasalat vahukoorega 150 /30 g

Kananagitsad 50 g

 

Tee sidruniga 200 ml

Koolipuuvili ja – köögivili (PRIA) - kurk, porgandikettad

Sepik 15 g

 

 

Sulatatud juust 20 g, või 5 g, leib 40 g

Mahlajook 200 ml

 

 

Maitsevesi

 

 

 

 

 

Neljapäev,

01.05.2025

 

Kevadpüha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reede,

02.05.2025

Hirsipuder mustsõstraga 200/15 g

Aurutatud tatar 200 g

Singipitsa 1 tk

 

Tee sidruniga 200 ml

Paprika-hakklihakaste 100 g

Piparmünditee 200 ml

 

 

Värske paprika 20 g, marineeritud peet 20 g, redise- porgandisalat majoneesiga 20 g, porgandikettad

 

 

 

Leib 40 g

 

 

 

Piim 150 g, maitsevesi

 

 

 

 

 

Teavet toidus leiduvate allergeenide kohta saad kokalt

Menüüs võib esineda muudatusi.


Õpilased saavad soovi korral hommikuputru 8.45 - 9.00 (Hommikupuder õpilastele tasuta).

Samal ajal võimalik juua ka PRIA piimatooteid.

Koolilõunat söövad  1.-5.klass kell 10.40, 6.-9.klass 11.45 (Koolilõuna kõigile õpilastele tasuta).

Koolieinet söövad õpilased 13.45. (Koolieine on 1.-4.klassi õpilastele tasuta. Alutaguse valla sissekirjutust mitteomavatele ja 5.-9.klassi õpilastele alates 01.10.2023 koolieine 0,80 €/toidukord). Koolieinet pakume lapsevanema avalduse alusel. Iga kuu lõpus edastab majandusjuhataja koolieine sööjate andmed raamatupidamisele ning arved saadetakse lapsevanemale e-posti. Koolieine tellimust saab tühistada hiljemalt eelmisel tööpäeval kella 12.00-ks, saates vastavasisulise e-kirja aadressile ljudmila.setikova@alutaguse.edu.ee või teatada sööklas kokale. Kui õpilane ei ole söömas käinud ja tellimust tühistanud, tuleb vastavate söögikordade eest ikkagi tasuda. 

Tasulise koolieine registreerib õpilane sööklas e-õpilaspiletiga.

Joogivesi on koolisööklas iga päev tasuta kättesaadav.

Täpsemat teavet toidu nimetuse või allergeene põhjustavate koostisosade kohta saab sööklas kokalt.

 

 

Menüü: 07. – 11. aprill 2025

Teavet toidus leiduvate allergeenide kohta saad kokalt.

Menüüs võib esineda muudatusi

Menüü: 21. – 25. aprill 2025

 

Esmaspäev, 21.04.2025

Hommikusöök

Lõunasöök

Koolieine

 

Riisipuder moosiga 200/15 g

Makaronid hakklihaga 250 g

Riivitud juust 15 g

Ahjukartul  180 g

 

Piim (PRIA)

Marineeritud peet 20 g, hiinakapsa-tomatisalat mungoa idudega 20 g, värske kurk 20 g, porgandikettad

Hapukoorekaste 30 g

 

Tee sidruniga 200 ml

Leib 40 g

Viiner 50 g

 

 

Joogijogurt 150 ml, maitsevesi

Mahlajook 200 ml

 

 

 

Leib 15 g

 

 

 

 

Teisipäev,

22.04.2025

 

Digipäev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolmapäev,

23.04.2025

Hirsipuder maasikatega 200/15 g

Aurutatud riis 200 g 

 

Teravilja piimatäidisega  padjakesed 80 g

 

Piim (PRIA)

Ahjus küpsetatud kalafilee 1 tk, külmkaste 50 g

Piim 150 ml

 

Tee sidruniga 200 ml

Tervisesalat hapukoorega 20 g, porgandisalat 20 g, värske paprika 20 g, porgandikettad

 

 

 

Leib 40 g

 

 

 

Mahlajook 200 ml, maitsevesi

 

 

 

 

 

Neljapäev, 24.04.2025

Maisimannapuder kirssidega 200/15 g

Hapukapsasupp  hapukoorega 250/10 g

Sepik makra-munaseguga 2,tk

 

Tee sidruniga 200 ml

Lihapirukas 75 g

Piparmünditee 200 ml

 

 

Koolipuuvili ja – köögivili (PRIA) – värske tomat, puuvili, porgandikettad

 

 

 

Juustuviilud, või 20/5 g, leib 40 g

 

 

 

Marjatee sidruniga 200 ml, maitsevesi

 

 

 

 

 

Reede,

25.04.2025

Kaera-riisipuder mustikatega 200/15 g

Ühepajatoit sealihaga 250 g

Õunakook 90 g

 

Tee sidruniga 200 ml

Värske paprika 20 g, juurviljasalat 20 g, värske tomat 20 g, porgandikettad

Tee 200 ml

 

 

Leib 40 g

 

 

 

Mahlajook 200 ml, maitsevesi

 

 

 

 

 

Teavet toidus leiduvate allergeenide kohta saad kokalt.

Menüüs võib esineda muudatusi.

Menüü: 28. aprill – 02. mai 2025

Esmaspäev,

Hommikusöök

Lõunasöök

Koolieine

28.04.2025

Mannapuder moosiga 200/15 g

Frikadellisupp 250 g

 

Omlett kartuliga 120 g

 

Piim (PRIA)

Kohupiimakreem 110 g

Sepik 15 g

 

Tee sidruniga 200 ml

Koolipuuvili ja – köögivili (PRIA) - tomat, porgandikettad, puuvili

Mahlajook 200 ml

 

 

Keedetud muna 20 g, või 5 g, leib 40 g

 

 

 

Maitsevesi

 

 

 

 

 

Teisipäev,

29.04.2025

 Neljaviljapuder  maasikatega 200/15 g

Aurutatud riis 200 g

Võileib singiga 30/30/30 g

 

Tee sidruniga 200 ml

Guljašš sealihaga 50/50 g

 

 

 

Sügisesalat 20 g, värske kurk 20 g, kaalikasalat hapukoorega 20 g, porgandikettad

Võisai juustuga 30/30/20 g

 

 

Leib 40 g

Värske kurk 20 g

 

 

Mahlajook 200 ml, maitsevesi

Tee sidruniga 200 ml

 

 

 

 

Kolmapäev,

30.04.2025

Riisipuder vaarikatega 200/15 g

Kalasupp hapukoorega 250/10 g

Vitamiinisalat 75 g

 

Piim (PRIA)

Puuviljasalat vahukoorega 150 /30 g

Kananagitsad 50 g

 

Tee sidruniga 200 ml

Koolipuuvili ja – köögivili (PRIA) - kurk, porgandikettad

Sepik 15 g

 

 

Sulatatud juust 20 g, või 5 g, leib 40 g

Mahlajook 200 ml

 

 

Maitsevesi

 

 

 

 

 

Neljapäev,

01.05.2025

 

Kevadpüha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reede,

02.05.2025

Hirsipuder mustsõstraga 200/15 g

Aurutatud tatar 200 g

Singipitsa 1 tk

 

Tee sidruniga 200 ml

Paprika-hakklihakaste 100 g

Piparmünditee 200 ml

 

 

Värske paprika 20 g, marineeritud peet 20 g, redise- porgandisalat majoneesiga 20 g, porgandikettad

 

 

 

Leib 40 g

 

 

 

Piim 150 g, maitsevesi

 

 

 

 

 

Teavet toidus leiduvate allergeenide kohta saad kokalt

Menüüs võib esineda muudatusi.

Esmaspäev, 07.04.2025

Hommikusöök

Lõunasöök

Koolieine

 

Riisipuder maasikatega 200/15 g

Aurutatud tatar 200

Pelmeenid õuna ja kaneeliga, hapukoor 100/15 g

 

Piim (PRIA)

Hakklihakaste 50/50 g

Tee sidruniga  200 ml

 

Tee sidruniga 200 ml

Porgandisalat 20 g, värske kurk 20 g, kapsa-peedisalat 20 g, porgandikettad

 

 

 

Leib 40 g

 

 

 

Piim 150 g, maitsevesi

 

 

 

 

 

Teisipäev,

08.04.2025

Viieviljapuder moosiga 200/15 g

Kala-krevetisupp 250 g

Hakklihahautis nuudlitega 150 g

 

Tee sidruniga 200 ml

Mandariinitarretis vahukoorega 150/30 g

Sepik 15 g

 

 

Koolipuuvili ja – köögivili (PRIA) – lillkapsas, porgandikettad, puuvili

Mahlajook 200 ml

 

 

Keedetud muna, või 20/5 g, leib 40 g

 

 

 

Maitsevesi

 

 

 

 

 

Kolmapäev,

09.04.2025

Hirsipuder vaarikatega 200/15 g

Aurutatud riis 200 g

Omlett singi-juustuga 120 g

 

Piim (PRIA)

Ahjus küpsetatud broileri poolkoib 1 tk, juustukaste 50 g

Sepik 15 g

 

Tee sidruniga 200 ml

Värske tomat 20 g, kurgi-paprikasalat 20 g, porgandi-kõrvitsasalat 20 g, porgandikettad

Kohvijook 200 ml

 

 

Leib 40 g

 

 

 

Mahlajook 200 ml, maitsevesi

 

 

 

 

 

Neljapäev, 10.04.2025

Nisuhelbepuder  mustsõstraga 200/15 g

Kartuli-läätsesupp hapukoorega 250/10 g

Krabisalat 180 g

 

Tee sidruniga 200 ml

Kakao-kohupiimavaht maasikatega 120/15 g

Leib 15 g

 

 

Koolipuuvili ja – köögivili (PRIA) – värske tomat, puuvili, porgandikettad

Tee 200 ml

 

 

Sulatatud juust, või 20/5 g, leib 40 g

 

 

 

Maitsevesi

 

 

 

 

 

Reede,

11.04.2025

Mannapuder kirssidega 200/15 g

Hautatud kartul sealihaga 250 g

Viinerisaiake 1 tk

 

Tee sidruniga 200 ml

Värske paprika 20 g, värske tomat 20 g, värske kurk 20 g, porgandikettad

Morss 200 ml

 

 

Leib 40 g

 

 

 

Mahlajook 150 g, maitsevesi